Novosti

27.12.2017

Obavijest o pojavi afričke svinjske kuge u Moldaviji

Obavijest o pojavi afričke svinjske kuge u Moldaviji  
19.12.2017

Zahtjev za registraciju uzgoja kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji

Obrazac: Zahtjev za registraciju uzgoja kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji sukladno članku 54. stavka 1. Zakona o zaštiti životinja („Narodne novine“, broj 102/17) kojim je propisano da uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji ne mogu započeti obavljati djelatnost bez rješenja o registraciji uzgoja koje donosi nadležno tijelo, objavljen je na službenoj web stranici Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, link: http://www.veterinarstvo.hr/default.aspx?id=54.
 
 
Uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji koji imaju do dvije rasplodne ženke registriraju se u skladu s člankom 54. stavkom 1. Zakona o zaštiti životinja i na takve uzgoje ne primjenjuju se posebni zahtjevi koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji propisani Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji („Narodne novine“, broj 56/09).
Pravilnik o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji (Narodne novine, broj 56/09) na snazi je do donošenja novoga pravilnika koji se mora donijeti dvije godine od dana stupanja na snagu Zakona o zaštiti životinja.
 

Obrazac zahtjeva za registraciju uzgoja kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji  

Kalendar događanja