Dobar posao u Italiji!





MAXI, Maltezer, pod nerazjašnjenim okolnostima, 8. veljače 2015. godine, udaljio se od vlasnika na području Kastva, Rijeka.  Tri dana kasnije, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane zaprimila je upit od strane Uprave za zdravlje životinja i veterinarsko medicinske proizvode (Ministarstvo zdravlja- Italija)  o pronađenom psu na području Republike Slovenije, kojeg je talijanski državljanin doveo u mjesto Rovereto (Regija Trento) te prijavio nadležnom veterinaru.
Nakon par razmijenjenih e-mailova nadležnih institucija i zahvaljujući činjenici da je MAXI bio pravilno označen transponderom  (mikrchip), redovno cijepljen te uveden u LYSACAN, s lakoćom je pronađen vlasnik te obaviješten o cijelom slučaju.
12. veljače u večernjim satima, MAXI je sretno završio svoju avanturu, tako što su ga vlasnici preuzeli u skloništu za pse Associazione PANEPAA, Rovereto.
Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, ovim pozitivnim primjerom poziva sve vlasnike pasa da redovite cijepe i označavaju svoje pse sukladno važećim propisima te ujedno zahvaljuje kolegama u nadležnim institucijama u Italiji na dobroj suradnji.

Kalendar događanja