Kampanja podizanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica ''Svojem psu možete reći sve……..osim zbogom ''

SVOJEM PSU MOŽETE REĆI SVE ….OSIM ZBOGOM

''Regionalna kampanja podizanja svijesti o kontroli populacije pasa lutalica od strane Svjetske organizacije za zdravlje životinja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane''

Ministarstvo poljoprivrede Uprava za  veterinarstvo i sigurnost hrane u suradnji sa  Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) sudjeluje u regionalnoj kampanji podizanja svijesti javnosti o kontroli populacije pasa lutalica.
Unutar kampanje ovo tijelo je u suradnji sa Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja (OIE) izradilo informativne materijale koji se sastoje od letaka, plakata i  upitnika koji promoviraju odgovorno vlasništvo vezano za životinje (označavanje pasa, cijepljenje, skrb za pse i nenapuštanje pasa) i namijenjeni su široj populaciji, a u svrhu  razvijanja svijesti javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.
Svjetska organizacija za zdravlje životinja je kao datum za početak kampanje odredila 13. svibanj 2016. godine, a ista traje do kraja 2016. godine.
Unutar navedene kampanje distribuirat će se navedeni promotivni materijali u školama, veterinarskim organizacijama i skloništima za životinje s porukom '' svojem psu možete reći sve……..osim zbogom ''.


Letak OIE - Odgovorno vlasništvo upitnik (PDF)

Letak Svojem psu možete reći sve osim zbogom- budi njegov junak (PDF)

Svjetska organizacija za zdravlje životinja (OIE) službeno je otvorila kampanju dana 13. svibnja 2016. godine, te se podaci o kampanji mogu naći na poveznici:
http://www.oie.int/en/for-the-media/press-releases/detail/article/new-initiative-of-the-oie-to-control-stray-dog-population/
© 2012 Ministarstvo poljoprivrede.