Proizvodna područja za žive školjkaše (PRODUCTION AREAS FOR LIVE BIVALVE MOLLUSCS)
Mikrobiološka klasifikacija područja za uzgoj i izlov živih školjkaša
MIKROBIOLOŠKO RAZVRSTAVANJE UZGOJNIH PODRUČJA ZA ŠKOLJKAŠE - STUDENI 2024.
MIKROBIOLOŠKO RAZVRSTAVANJE IZLOVNIH PODRUČJA ŠKOLJKAŠA - 12. PROSINAC 2024.
Preglednik klasificiranih proizvodnih područja za uzgoj i izlov školjkaša CAPS2 projekt
Rješenje o klasifikaciji proizvodnih područja živih školjkaša - 21. svibanj 2025.
Način obavještavanja o klasifikaciji proizvodnih područja živih školjkaša
Način klasifikacije i postupak s školjkašima kod kojih je utvrđen rezultat viši od 230 E. coli
E. coli - monitoring nesukladni rezultati unutar vremena preispitivanja travanj 2024 - ožujak 2025.
Popis zakonodavstva
Pravilnik o evidenciji sljedivosti za proizvode ribarstva i žive školjkaše (Narodne novine, br. 68/18)
(PDF)
Pravilnik o mikrobiološkoj klasifikaciji i posebnim pravilima higijene živih školjkaša na proizvodnim područjima i područjima za ponovno polaganje (Narodne novine, br. 126/2022)
Obrazac
Obrazac o podrijetlu živih školjkaša